X
  • Geen producten in de lijst

Interview: Volksverhuizing voor dakloze vleermuizen mussen en zwaluwen

Interview

Publicatiedatum: 24 maart 2023
Tekst: Diede Hoekstra
Geïnterviewde: dhr. A. Rikken, projectleider bij MIECON

Begin 2023 is MIECON benaderd door WoonInc. voor het realiseren van tijdelijke mitigatie voor hun verduurzamingsproject in Eindhoven. Er waren alleen twee problemen:

  1. Het betroffen 344 tijdelijke kasten voor vleermuis, huismus en gierzwaluw die binnen 200m gerealiseerd moesten worden;
  2. Er waren geen ophanglocaties bekend.

Een klus als deze is niet realistisch zonder de hulp van omwonenden. Binnen MIECON kennen wij onze truukjes en strategieën voor zulke grote mitigatieopgaves en hebben wij de buren van het verduurzamingsproject gevraagd om hun medewerking. Onze effort is opgepikt door het Eindhovens Dagblad, die graag wat meer informatie wilde over het project. Projectleider Arthur Rikken heeft ze, namens MIECON, te woord gestaan.

Het resultaat: voor alle benodigde tijdelijke mitigatie is een plekje gevonden! Inmiddels is de ontheffing Wet natuurbescherming verleend en zijn de verduurzamingswerkzaamheden van start gegaan.

Namens WoonInc. en MIECON: bedankt aan alle omwonende.

Huismustil

Volksverhuizing voor dakloze vleermuizen, mussen en zwaluwen, 344 nestelplekken tegen gevels in Stratum

EINDHOVEN – De verduurzaming van woningen door corporatie WoonInc in Eindhoven is dan wel goed nieuws voor de bewoners maar vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen zijn de dupe. Doordat gaten en kieren gedicht worden, zijn ze hun nestelplekken kwijt.

In Stratum worden daarom momenteel…

Scroll naar boven