X
  • Geen producten in de lijst

Actueel

Actueel

Nieuwsberichten en publicaties MIECON

MIECON is een uniek bedrijf met een unieke kennis. Onze werkzaamheden trekken regelmatig de aandacht van bewoners, ecologisch deskundigen en de media. Daarnaast proberen wij belangrijke kennis en informatie over onze werkzaamheden en het vakgebied uit te dragen en gaan wij regelmatig bijzondere samenwerkingen aan. Onderstaand is een overzicht van onze meest actuele nieuwsberichten en publicaties. Als er vragen zijn over de onderstaande nieuwsberichten en publicaties, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Nieuwsbericht: Pre-SMP Gemeente Woudenberg biedt gratis vleermuiskasten aan

Namens de Gemeente Woudenberg was MIECON opzoek naar ophanglocaties voor kraamvoorzieningen voor gewone dwergvleermuis, laatvlieger, gewone grootoorvleermuis en baardvleermuis. De kraamvoorzieningen werden opgehangen in het kader van het Pre-SMP. Er is daarom een oproep gedaan in De Woudenberger, die is overgenomen door het Algemeen Dagblad. Er kwamen zoveel reacties op deze oproep, dat in de weken erna alle kraamvoorzieningen een plek hebben gekregen in Gemeente Woudenberg.

Lees verder »

Nieuwsbericht: Uilengebouw met uilenkraag in gebruik door kerkuil

In 2021 is in Wijchen een uilengebouw geplaatst. Het uilengebouw is voorzien van een open ruimte die kan functioneren als roestplekken en nestlocatie. De invliegopening is voorzien van een uilenkraag die voorkomt dat marters van de opening gebruik kunnen maken. Het uilengebouw is vrij snel ontdekt door kerkuil en in 2023 is vastgelegd dat de uilenkraag functioneert. Een succesverhaal voor mitigatie van kerkuil dus!

Lees verder »
Product EPS vleermuiskast MIECON

Publicatie: Ecologische onderbouwing en bewezen effectiviteit EPS-vleermuiskast

Binnen het vakgebied zijn er ecologen en vergunningverleners die twijfels hebben over de geschiktheid van EPS-materiaal voor het maken van vleermuiskasten. Deze zorgen zijn echter ongegrond. In dit artikel wordt op basis van wetenschappelijk onderzoek, veldkennis van MIECON B.V., onderzoeken naar de effectiviteit van vleermuiskasten en een inventarisatie van de bezettingsgraad van ingebouwde EPS-vleermuiskasten in Nederland onderbouwt dat de MIECON EPS-vleermuis een ecologisch relevant en werkend alternatief is dat bijdraagt aan de mitigatie van vleermuisverblijfplaatsen in Nederland.

Lees verder »

Persbericht: Aankondiging bedrijfsovername MIECON

Na 12 jaar fijne samenwerking hebben wij sinds 14 juni 2022 afscheid genomen van medeoprichter, directeur en aandeelhouder Frans Kuenen. Sinds 1 juni 2022 had de heer Kuenen zijn taken als directeur al neergelegd. Bij het vertrek van de heer Kuenen zijn alle aandelen en verantwoordelijkheden volledig overgedragen aan medeoprichter en huidig directeur Wim van den Heuvel van MIECON B.V. Met de overdracht van MIECON B.V. zijn de contactgegevens van MIECON B.V veranderd. MIECON B.V. verzoekt iedere klant, samenwerkingspartner en leverancier de contactgegevens te actualiseren.

Lees verder »
Scroll naar boven