X
 • Geen producten in de lijst

Vacature Ervaren Ecoloog Mitigatie

Vacature Ervaren Ecoloog Mitigatie

Locatie: Velp, Noord-Brabant
Opleiding: MBO, HBO of WO
Ervaring: Minimaal 3 – 5 jaar
Werkweek: 32 – 40 uur

Wie zijn wij?

MIECON is het allereerste mitigatiebedrijf van Nederland. Wij bieden op basis van ecologisch onderzoek en veldkennis toepasbare mitigerende oplossingen aan een diversiteit aan opdrachtgevers ter bescherming en bevordering van natuur- en leefomgeving. Doordat MIECON zowel de bouwkundige als ecologische kennis heeft, kunnen onze professionals de vertaalslag maken tussen uitvoerder en ecoloog. Onze werkzaamheden vinden plaats in heel Nederland.

Jouw werkzaamheden

Je levert praktisch advies aan opdrachtgevers over toepasbare mitigerende oplossingen en begeleid aannemers tijdens de uitvoering van (ecologische) werkzaamheden. Ook ben je als projectleider verantwoordelijk voor het aansturen van projectmedewerkers, het inbrengen van inhoudelijke ecologische kennis en het schrijven van rapportages. Hierbij heb je veel contacten met opdrachtgevers, aannemers, het uitvoeringsteam en, indien noodzakelijk, bevoegd gezag. Ook wordt je kennis en kunde ingezet bij het ontwikkelen van nieuwe producten en het onderzoeken en oplossen van ecologische landelijke vraagstukken, het beoordelen van beleidsstukken, ontheffingen en vergunningen. Je werkzaamheden kunnen zowel plaats vinden vanaf kantoor als in het veld; op hoogte of in de modder. Het bijspringen bij fysieke werkzaamheden (bijvoorbeeld het ontmoedigen van gebouwen of het plaatsen van mitigatie) is tijdens het hoogseizoen geen uitzondering!

Wie en wat zoeken wij?

 • Een afgeronde MBO, HBO of WO opleiding ecologie, biologie of vergelijkbaar;
 • Werkervaring met het gehele ecologische traject (onderzoek, aanvraag vergunning en ecologische begeleiding) bij een ecologisch adviesbureau;
 • Een praktische, proactieve en oplossingsgerichte houding en denkvermogen;
 • Kennis over en affiniteit met soortenbescherming;
 • Iemand die niet bang is om op (grote) hoogte te werken;
 • Iemand die theoretische kennis kan omzetten in praktische toepassingen;
 • Iemand die zowel zelfstandig als in groepsverband kan werken;
 • Iemand die snel beslissingen kan maken;
 • Flexibiliteit in werktijden en werkzaamheden;
 • Goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk + mondeling);
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en vindt het niet erg om ver te rijden;
 • Goede soortenkennis over wettelijk beschermde soorten is een pré;
 • Het bezit van B-VCA of VOL-VCA is een pré.

Wat bieden wij?

Ecoloog bij MIECON is een unieke baan! Een vergelijkbare baan ga je bij geen enkel ander bedrijf vinden. Wil je als ecoloog veel met de praktijk bezig zijn, veel op pad door heel het land, meepraten over ingewikkelde landelijke ecologische vraagstukken en fysieke werkzaamheden afwisselen met kantoorwerk, dan is deze baan geschikt voor jou! Daarnaast heeft MIECON een hecht team wat graag bijzondere ecologische uitstapjes maakt.

MIECON heeft een klein team ecologen en bouwkundigen en een groter uitvoeringsteam. Het bedrijf heeft een informele werksfeer, waarbij een fijne werkomgeving en hart voor natuur- en leefomgeving centraal staat. Iedere nieuwe werknemer wordt intern opgeleid. MIECON biedt markconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen en flexibele werktijden.

Geïnteresseerd?

Ben jij de ecoloog die we zoeken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar cynthia@miecon.nl. Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je voor meer informatie altijd contact opnemen met per telefoon (06 – 25 38 70 84) of e-mail.

Kantoor, vacature Office-manager
Scroll naar boven