X
  • Geen producten in de lijst

Projecten

Projecten

Nieuwsbericht: Huismussenhaag Passer Magnetis bezet door huismus

In 2017 heeft MIECON de huismushaag Passer Magnetis ontwikkeld en deze is in de jaren daarop in verschillende plekken in Nederland geplaatst. In het ontwerp is een combinatie tussen nestgelegenheid en een kwetterplek. Nadat de huismushaag Passer Magnetis is geplaatst, wordt deze vaak vrijwel direct in gebruik genomen door een groep huismussen. In 2021 en 2022 is het gebruik vastgelegd op video.

Lees verder »

Nieuwsbericht: Vleermuistoren in gebruik door vleermuizen

Eén van onze vleermuistorens, bouwjaar 2021, is bezet door vleermuizen. In december 2023 is een skelet van een vleermuizen waargenomen in de 2,5m diepe spouw van de toren. Aangezien het skelet diep in de spouw is gelegen, is het niet mogelijk om vast te stellen welke vleermuissoort dit is geweest. Ondanks eerdere monitoring van de vleermuistoren is dit het eerste teken van gebruik van de vleermuistoren. Deze waarneming laat het belang van monitoring door middel van inspecties en sporenonderzoek zien.

Lees verder »
Tijdelijke vleermuistoren

Nieuwsbericht: Tijdelijke vleermuistoren in gebruik door vleermuizen

Eén van onze mooiste (tijdelijke) vleermuistorens, bouwjaar 2021, is bezet door gewone dwergvleermuis en ruige dwergvleermuis. In 2022 zijn er sporen van dwergvleermuis waargenomen en in 2024 dieren. Het wederom vinden van een dieren bevestigd dat de toren actief en meerdere jaren achter elkaar gebruikt wordt door in ieder geval gewone en ruige dwergvleermuis.

Lees verder »

Persbericht: Aankondiging bedrijfsovername MIECON

Na 12 jaar fijne samenwerking hebben wij sinds 14 juni 2022 afscheid genomen van medeoprichter, directeur en aandeelhouder Frans Kuenen. Sinds 1 juni 2022 had de heer Kuenen zijn taken als directeur al neergelegd. Bij het vertrek van de heer Kuenen zijn alle aandelen en verantwoordelijkheden volledig overgedragen aan medeoprichter en huidig directeur Wim van den Heuvel van MIECON B.V. Met de overdracht van MIECON B.V. zijn de contactgegevens van MIECON B.V veranderd. MIECON B.V. verzoekt iedere klant, samenwerkingspartner en leverancier de contactgegevens te actualiseren.

Lees verder »
Scroll naar boven