- BREEAM-certificering
- Ecologische begeleiding
- Faunaschermen zetten
- Inrichting van leefgebieden
- Lok- en geluidsinstallaties plaatsen
- Mitigatieadvies en -plannen
- Onderzoek, innovatie en productontwikkeling
- Ontmoediging bomen
- Ontmoediging gebouwen
- Torens en tillen vogels, vleermuizen en andere soorten
- Visuele inspectie en sporenonderzoek
- Wegvangen van dieren
Diensten
Mitigerende diensten als schakel tussen bouwkunde en ecologie
De mitigerende diensten van MIECON vormen bij tal van projecten de schakel tussen bouwkunde en ecologie. Daarbij staat behoud van functionaliteit centraal, zowel bouwkundig als ecologisch gezien.
MIECON zoekt, samen met de klant, naar de juiste balans tussen bouwkundige wensen, de ecologische functionaliteit en het uiterlijk van de mitigerende maatregelen en voorzieningen.
Alle mitigerende diensten van MIECON zijn erop gericht om natuurbescherming te implementeren bij ruimtelijke ingrepen.
Onze opdrachtgevers bestaan uit woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, aannemers, architecten, overheden, natuurorganisaties, onderzoeksinstituten, adviesbureaus en particulieren.
Wat bieden wij?
MIECON biedt zowel diensten als producten aan. Vaak gebeurt dit in combinatie met elkaar. MIECON ontzorgt haar klanten op het gebied van mitigatie.
In het linker menu is een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden van MIECON weergegeven. Voor meer informatie over deze diensten of een passende offerte, kunt u altijd contact opnemen met ons. Ook wanneer het werkzaamheden, oplossingen of voorzieningen betreft die niet in de lijst staan weergegeven.
Voor een overzicht van onze producten, verwijzen wij u naar onze productinformatie pagina en onze webshop.
Wetgeving en beleid
De invulling van onze ecologische en bouwkundige diensten worden sterk bepaald door wetgeving en beleid. Binnen de soortenbescherming wordt onderscheid gemaakt tussen internationaal beschermde soorten (voortkomend uit Europese wetgeving), nationaal beschermde soorten (voortkomend uit Nederlandse wetgeving en provinciaal beleid) en vrijgestelde soorten (soorten die vallen onder de zorgplicht). Aangezien de de verantwoordelijkheid voor het naleven van de natuurwetgeving (voorheen Wet natuurbescherming, sinds 1 januari 2024 Omgevingswet) is neergelegd bij de Gedeputeerde Staten, oftewel de provincies, kunnen de lijsten van nationaal en vrijgestelde beschermde soorten per provincie verschillen. Ook kunnen mitigerende eisen en eisen ter invulling van de zorgplicht per provincie verschillen.
MIECON is redelijkerwijs op de hoogte van provinciale verschillen en past, indien noodzakelijk, haar werkmethode daarop aan.
Meer informatie over wetgeving en beleid.